Truth is always strange — stranger than fiction. Lord Byron

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Κυπριακο και διαλεκτικη του υλισμου

Ο εθνικισμός είναι εφεύρημα της άρχουσας τάξης για να συσπειρώσει μια κοινωνική μάζα έναντίων μιας άλλης κοινωνικής μάζας. Η ανταγωνιστική αυτή τριβή οδηγεί την άρχουσα τάξη στο να αναλαμβάνει την ηγεσία και να απολαμβάνει αιωνίως τα ωφελήματα και τον κόπο της μάζας.

Στην Κύπρο η αστική τάξη, καλιέργησε τον τουρκικό και ελληνικό εθνικισμό, διαχωρίζοντας το νησί. 37 χρόνια μετά βλέπουμε τους αντιπροσώπους του έθνους να απολαμβάνουν φοβερά υπερωφηλήματα έναντι του λαού και στις δύο κοινότητες.

Κατά συνέπεια εξυπηρετούνται και τα συμφέροντα του πρώην αποικοιοκράτη που έδωσε αυτονομία αλλά εξακολουθεί να απολαμβάνει οικονομικά ωφέλη από την πρώην αποικεία του. Τακτική διαίρει και βασίλευε...

Η λύση του κυπριακού μέσα από ένα περίπλοκο σχέδιο διαχωρισμού/επανένωσης γίνεται για να εξυπηρετηθούν για ακόμα μια φορά τα μεγάλα οικονομικά αστικά συμφέροντα, χωρίς να χρειάζεται να ανατραπεί από τη βάση του το υπάρχων σύστημα εκμετάλλευσης.

Η πραγματική λύση του κυπριακού θα έρθει από μια παγκύπρια προσπάθεια όλων των ταυτοτήτων/εθνοτήτων του νησιού εναντίων της υπάρχουσας αστικής τάξης. Αυτό θα επανενώσει και γεωγραφικά και κοινωνικά και ηθικά τον τόπο.

Εν συντομία: η άρχουσα τάξη της Κύπρου διαχώρισε την Κύπρο για να αποκτήσει την εξουσία. Αφού την απόκτησε, προσπαθεί να την επανενώσει όπως τη βολεύει.

Καημένε κοσμάκη, ψηφοφόρε...

ΥΓ: Δεν μπήκα σε ιστορικές λεπτομέρειες, γιατί θα μακρυγορούσα..

7 σχόλια:

Rania είπε...

Καημένε κοσμάκη, ψηφοφόρε...
εν έχεις άδικο..μόνο ως κρίμα μπορούμε να χαρακτηριστούμε οι ψηφοφόροι..

Mikhail είπε...

en lalis kati! astiki taxi theorite o opiosdipote stin kipro, polla ligoi en oi ftoxoi, kai kirios en metanastes. astiki kai arxousa taxi ine i plionotita tou kipriou politi. kai meso tou ethnikismou i tou antithetou oloi epofelounte... are ti parapona exoume? mia xara imaste, gerimi, anideoi, exoume polles parataxis na perasi i ora mas, exoume orees gitonies, oulloi ine spoudasmenoi (morfomenoi amorfotoi)... exoume pistefko ta panta pou xriazete o kiprios politis, apla etsi gia na perna i ora (exoumen to emis stin Kipro polla touto) klanoume ideologies mes ta cafe ki istera kamnoume ta antitheta... tipote en exi, oulla en mia xara, o psifoforos as men mila ki as praxi, istera enna exi mia vasi na miloume kai peri istorias.

Ε είπε...

Ξερεις κατι φιλουι μου. Εν η αστικη ταξη που μας εχει μορφωμενους, αμορφωτους. Εν στα καφε της αστικης ταξης που ξερνουμε ιδεολογιες με καφε και μαλακια.

Εν η αστικη ταξη που χτιζει τοιχους για να τους στολισουν με πτυχια τα παιδια της. Και πισω απο αυτους τους τοιχους το θεαμα μιας πατριδας να τρωει τα παιδια της.

Αν δεν ηταν τουτος ο εθνικισμος και τουτα τα "μικρα" συμφεροντα της αστικης ταξης, η Κυπρος θα ηταν ενας μικρος μεσογειακος παραδεισος, για καθε ταξη και καθε παραταξη...

Ε είπε...

Εσενα μπορει να μην σου λεω τιποτε. Αλλα εχει αλλο κοσμο που δεν τα φορει ο νους του τουτα τα πραματα. Οτι δηλαδη περιπαιζουν τον οι εξυπνοι του τοπου και πινουν το αιμα.

Εν τω μεταξυ αστικη ταξη χωρις εργατικη ταξη δεν γινεται. Αν και τωρα τελευταιως η εργατικη ταξη ειναι η αλλοδαπη ταξη που και που αυτη δεν την θελουμε...

Διαλεκτικη του υλισμου σε ολο της το μεγαλειο.

Mikhail είπε...

ne en mou lali tipote pos esi to pezis ideologos mes se ena blog epidi en exis ta arxidia na fkis mes to dromo, na ta valis me to sistima: na ta valis me otidipote se kathista anelefthero... ipa pio pano allo na klanis, ki allo na prattis... (xoris na lalo pos ego pratto)

Ε είπε...

Α φιλε μου για να περασει ο κοσμος στην πραξη πρεπει πρωτα να περασει απο την ιδεα. Αν δεν τα πεις να εμπνευσεις κοσμο, να ωριμασει η ιδεα σου, αλλαγη δεν βλεπεις ουτε στον αιωνα τον απαντα.

Και η κοινωνια μας οσο ιδεολογα και να ειναι, ειναι ανωριμη... Και θα παραμεινει ανωριμη...

Μυρτώ είπε...

Βασικά εν οι Εγγλέζοι που εκαλλιεργησαν τον ελληνικό τζαι τουρκικο πληθυσμό με το συνταγμα του 60.
Αμα εθέλαν να ενωθει η κυπρος εγω λαλώ σου ήταν να εν ενωμένη τωρα, ετο απλα εν θα είχαν λογο υπαρξης τα κόμματα. Εν καλα που λαλεις παντως, μονο με συσπείρωση γλιτώνουμε αλλά πε του δεξιου τωρα να μπει στο ιδιο στρατοπεδο με τον αριστερο τζαι το αναποδο, μεν σου πω καμνει το πιο ευκολα με τον τουρκοκύπριο.

Δημοσίευση σχολίου

πέτε μου τα λλίο: