Truth is always strange — stranger than fiction. Lord Byron

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ο φίλος μου ο πίθηκος

αν πιστεύκετε στην εύα, τον αδάμ τζιαι το μήλο που εν ήταν μήλο αλλά μπανάνα, το πάρακατο ποστ μπορεί να σας συγκλονίσει:
Ο πίθηκος
          "Πρωτεύον θηλαστικό, στενός συγγενής του ανθρώπου από την πλευρά της μάνας του. Απαντάται στα τροπικά, υποτροπικά και υπερτροπικά δάση της Εύκρατης ζώνης σε μεγάλους αριθμούς, καθώς και σε κλουβιά ζωολογικών κήπων και τσίρκων σε μεγαλύτερους αριθμούς. Τρέφεται με ότι τρώγεται και δεν φτύνεται. Γι’ αυτό και αφαιρεί προσεκτικά από τις μπανάνες το αυτοκολλητάκι που γράφει Chiquita. Τις τελευταίες δεκαετίες μελετάται μανιωδώς από πλειάδα παν-επιστημόνων, οι οποίοι ψάχνουν το alter ego τους σε κάποιο από τα άτομα του είδους αυτού."  
κάπως έτσι το αναλύει το φρικηπαίδεια και παρόλο κωμικά εν μέρει έχει δίκαιο..




          Όι εν θελω να μιλήσω για τον πίθηκο, ούτε για τον Darwin τζιαι τις θεωρίες του μα ούτε για την παλιά διαθήκη..
Απλά θέλω να συγκρίνω, φιλοσοφίσω ή λαφαζανέψω αν προτιμάς πόση διαφορά έχουμε απο τον πίθηκο τζιαι τασσόμαστε κατά τόσες πολλές ομάδες με υπερβάλοντα ζήλο υπέρ του ρατσισμού τζιαι της διαφορετικότητας.
         Είμαστε τώρα όπως λαλούν οι παν-επιστήμονες στο στάδιο homo sapiens sapiens μετα απο αρκετές εξελίξεις απο αυστραλοπιθήκους, ηρέκτους, νεοντερνταλ, χόμο (όι ο χαρούμενος) σκέττο, χόμο σάπιενς, χόμο σαπιενς σαπιενς τζιαι ξέρω γω κουβέντες. 



         Παρόλλες αυτές τις εξελίξεις ακόμα πιστεύκω όμως ότι ο άνθρωπος παρόλο τεχνολογικά επροχώρισε πολλά και ή εξυπνάδα του σε αυτον τον τομή εν ψιλή κατά τα άλλα είναι σε ακόμα νηπιακά επιπέδα. Γιατι το λέω τούτο επειδή θορώ να μπον γίνεται γιρόν μας. 
         Ο ένας να φάει τον άλλο γιατί εν μαύρος εν τζίτρινος εν πράσινος εν πορτοκαλίς, τζιμάτε με τον Κούλη. Συγχαριτήρια ρε! αποδικνύετε ότι για να σε φκάλω που την σπιλία τζιαι να την κάμω δική μου πρέπει να σε δέρω να σου δείξω ότι είμαι πιο δυνατός σου. 
         Εμάθαμεν, εμάθαν μας να ζιούμε τζιαι να ζηλέφκουμεν, να θέλουμεν, να θέλουμεν τζιαλλα, να εκδικηθούμεν, να είμαστεν εγωιστές τζιαι να μεν ακούμε, να ερωτευκούμαστε με τα υλικά τζιαι όι με τους ανθρώπους. Μισούμε τα πάντα και τους πάντες εμείς είμαστε οι σώστοι τζιαι όι οι άλλοι.
         Ενώ κάλιστα μπορούμε να σκάσουμε να ακούσουμε, να ερευνήσουμε, να συζιτήσουμε, να συγχωρέσουμεν να αγαπήσουμεν τζιαι να βοηθήσουμε. Αλλά εν γίνεται γιατι τωρά πρέπει να τσιεκκάρω την φώτο της μές το φέισμπουκ να ΄δω αν εφκήκε καλλύτερα που μένα.
        Το πιο πιθανόν να μεν φταίμε εμείς για την κατάντια μας, ναι κατάντια που ζιο΄θμεν σε τούτο το ευδαιμονικό καθεστώς λεγόμενον σήμερα καπιταλιστικό όπου ο πλούσιος γίνεται πλουσιότερος και ο φτωχός φτωχότερος.. Οι οπλοβιομηχανίες δυναμώνουν για να μας 'πρωστατεύσουν' ενώ παγκόσμια πείνα, ανοίατες ασθένειες παραμένουν, περιβάλλον καταστρέφετι και άλλα πολλά... 
       Τώρα εν να μου πεις γιατι ο κουμμουνισμος εν καλλύτερος. 
       'Oι. 
       Τουλαχιστον οι όπως εφαρμόστηκε. 
       Ο μόνος κουμμουνιστής εξάλλου παίζει να ήταν ο Χριστός.
       Όταν εγράφτηκε το κουμμουνιστικό κεφάλαιο ελαλούσεν τα ούλα ωραία-μελιν-γάλα, εμίλησεν για κυρίως οικονομία, κοινωνία και θρησκεία η μη θρησκεία. Αλλά εξίασεν ο Μαρκς τζιαι ο σύντροφος Έγκελς το βιολογικό. Αφού συναισθηματικά και κοινωνικά εγκεφαλικά είμαστεν πίσω σαν εγωιστικά πιθήκια που είμαστεν, πώς μπορώ ρε φίλε να δεχτω να μοιράζουμε τα πάντα;
       Ένιγουεις..
       Το πράμαν έναν ένει αν συνεχίσουμε να μαλλόνουμε τζιαι εν εξελιχτουμε σε κατι του στυλ χομο σαπιενς σαπιενς σαπιενς (στο οποίο θα γίνουμε λιγότερο εγωιστές) στο τέλος εν να πολλύνουμε θα αυτοκαστραφούμε, τζιαι δυστιχισμένους γεμάτους ενδοιασμους εν να μας ρουφίσει ούλους η γη...


Εγώ δηλώνω το, ρατσιστής εν είμαι, απλά φακκούν μου οι κινέζοι, οι μαύροι, oι gay (οι χαρούμενοι, όι ο χόμο), οι ρατσιστες, τα high class πορνίδια τζιαι οι νάρκισσοι....


Μέικ λαβ νοτ γουόρ..


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ama ta ekamame touta ola pou 8eleis tote 8a zousame se ena kosmo aniaro, 8a elipe to piperi k t alas tou!Se ena kosmo apolitis nirvanas...!
Koumounismos tze pelares!!Isos to pio ilithio politiko sistima! O kosmos ipefere...tora na m peis nmz exoume dimokratia tze pale o kosmos ipoferei...Pff ine mia ali istoria touto, gt nmz oti exoume eno dn exoume!
Oso gia t dilosi sou, pernontas dedomeno oti egomese o topos me t pio pano plasmata pu antipa8as...malo faka sou sxedon t 80%(etsi xontra-xontra) t planiti mas!!

Νηπενθές είπε...

touto pou mou areskei mazi sou enei oti eshis apopsi.. elpiza na diafonisi kapios mazi m..
oso gia tin dilosi egw en emilousa gia plasmata alla gia pithikous je to pososto en pio megalo.. alla na valleis arithmous en katantia :P...

Mikhail είπε...

@nipenthes. telika ti na kamoume, na zisoume i na aftoktonisoume?

Νηπενθές είπε...

ouagki gki oua oua

Πρασινάδα είπε...

Σε μερικά που λαλείς συμφωνώ τζαι σε άλλα όι. Θα κρατήσω όμως το " Ενώ κάλιστα μπορούμε να σκάσουμε να ακούσουμε, να ερευνήσουμε, να συζιτήσουμε, να συγχωρέσουμεν να αγαπήσουμεν τζιαι να βοηθήσουμε."

Δημοσίευση σχολίου

πέτε μου τα λλίο: